![](https://food4good.pl/wp-content/uploads/2019/06/zm.jpg)
Żaneta Mikołajczyk / Prezes Zarządu Koordynatora klastra Food4Good
Absolwentka Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu na wydziale Nauk Politycznych i Dziennikarstwa specjalizacja – zarządzanie zasobami ludzkimi. Wybitna specjalistka w realizacji projektów inwestycyjnych współfinansowanych ze środków europejskich. Posiada wieloletnie doświadczenie w zakresie zarządzania i administrowania spółkami prawa handlowego oraz jednostkami non profit. Od 6 lat na stanowisku Prezesa Zarządu Koordynatora klastra Food4Good – Żywność dla Zdrowia, skrupulatnie wdraża strategię rozwoju przedsięwzięcia.
Dzięki zdobytemu doświadczeniu na różnych polach biznesowych, z sukcesem koordynuje współpracą pomiędzy przedstawicielami nauki i biznesu. Jej praca koncentruje się przede wszystkim na zarządzaniu powiązaniem kooperacyjnym, budowie i utrzymaniu kontaktów pomiędzy członkami klastra, pozyskiwaniu nowych kooperantów, dbałości o odpowiedni poziom obsługi współpracujących jednostek naukowych i samorządowych, kierowaniu przebiegiem prac nad projektami.
Jest odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonowanie powiązania kooperacyjnego oraz szerzenie idei zdrowego stylu odżywiania, m.in. poprzez koordynowanie prac nad wprowadzaniem do produkcji żywności funkcjonalnej.
![](https://food4good.pl/wp-content/uploads/2019/06/kmn.jpg)
Dr. n. farm. Karolina Maria Nowak / Dyrektor Laboratorium
Studentka Canadian Executive MBA: ESG University of Quebec at Montreal (ESG UQAM) i Szkoły Głównej Handlowej, absolwentka Europejskiej Akademii Dyplomacji, specjalizacja: Organizacje Międzynarodowe. Stypendystka programu „Top 500 Innovators” na Uniwersytecie Stanforda (USA), stażystka w Instytucie Biomaterials and Advanced Drug Delivery, School of Medicine, Uniwersytet Stanforda, Kalifornia, USA, absolwentka Menedżerskich Studiów Podyplomowych, Przywództwo 2.0 Szkoła Główna Handlowa w Warszawie.
Twórca zgłoszenia patentowego pt. Wieloskładnikowy system dozębodołowy do miejscowego i kontrolowanego uwalniania substancji czynnych i wykonanie tej postaci leku (zgłoszenie patentowe nr 399579), zaprezentowanego na konferencjach 10th Asia-Pacific Chitin & Chitosan Symposium w Japonii i Symposium on Innovative Polymers for Controlled Release w Chinach. Uczestniczka licznych szkoleń z zakresu komercjalizacji nauki np. szkolenia z zakresu komercjalizacji badań naukowych i przedsiębiorczości dla naukowców FastTrac® TechVenture TM (Fundacja Kauffmana). Doświadczenie w zarządzaniu działalnością B&R nabyła w trakcie pracy w Narodowym Instytucie Leków. Znajomość regulacji prawnych w przemyśle farmaceutycznemu, udział w opracowaniu projektów badań naukowych i prac rozwojowych. Udział jako ekspert w cyklu zamkniętych roundtables mających na celu wypracowanie kierunków rozwoju i poprawy innowacyjności sektora farmaceutycznego w Polsce, między innymi w zakresie możliwości poprawy innowacyjności sektora farmaceutycznego, założeń ekonomicznych dla rozwoju gospodarczego kraju ze szczególnym uwzględnieniem sektora farmaceutycznego, współpracy nauki i biznesu, ryzyka prowadzenia działalności innowacyjnej i barier rozwoju działalności badawczo-rozwojowej.
7 lat doświadczenia zawodowego w zakresie realizacji badań naukowych oraz zagadnień z obszaru B+R w obszarze farmaceutycznym. Autorka 9 artykułów naukowych i twórczyni patentu, którego zgłoszenie jest w toku. Obecnie zaangażowana w projekt naukowy: „Opracowanie innowacyjnej metody leczenia Epidermolysis Bullosa oraz ran przewlekłych innego pochodzenia za pomocą opatrunku biologicznego z materiału ludzkiego”. Posiada wiedzę z zakresu zarządzania projektami, finansów i rachunkowości zarządczej, Design Thinking, własności intelektualnej, zarządzania operacyjnego i marketingu.
![](https://food4good.pl/wp-content/uploads/2019/06/mm.jpg)
Mardin Mobasheri / Pracownik badawczo-techniczny
Ukończył studia licencjackie w zakresie nauk biomedycznych w Londynie. Doświadczenie praktyczne zdobywał w Uniwersytecie w Greenwich wykonując projekt licencjacki w obszarze metody PCR i elektroforezy żelowa. Włada biegle językiem polskim, angielskim i kurdyjskim. Posiada bogate doświadczenie w zakresie zarządzania procesami produkcji żywności, które zdobył piastując kierownicze stanowiska w zakładach przetwórczych.
ZOBACZ RÓWNIEŻ
![](https://food4good.pl/wp-content/uploads/2019/06/Pasek-Unii-Strona-Glowna-1024x207.jpg)
PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ UNIĘ EUROPEJSKĄ W RAMACH
EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU ROZWOJU REGIONALNEGO
DOTACJE NA INNOWACJE